Hierbij wat informatie over de organisatie van de praktijk vanaf 4 mei 2020.

In de praktijkruimte worden in principe geen patiënten (noch begeleiders van  patiënten) ontvangen  die symptomen/klachten hebben die zouden kunnen wijzen op een COVID-19 infectie (zie helemaal onderaan). Ook aan personen die recent in contact gekomen zijn met een bewezen Covid-19 patiënt of personen die samenwonen met   iemand met ziektesymptomen wordt gevraagd geen afspraak vast te leggen via de internetagenda maar wel telefonisch contact te nemen. De nodige adviezen,  procedures en alternatieven worden dan besproken. 

Het is de bedoeling dat vanaf 4/5/20 elke persoon  met infectiesymptomen getest wordt op Covid-19.  Voor het afnemen van de test zal ik u verwijzen naar een testcentrum (bv. Coronapuntmechelen) omdat ik maar over 1 praktijkruimte beschik. Je kan ook op www.mijngezondheid.be je symptomen inbrengen en zo een code genereren die je kan gebruiken om een afspraak vast te leggen in een testcentrum.

Gelieve bij het betreden van de praktijkruimte een mondmasker te dragen en je handen te ontsmetten met alcoholgel. In de wachtzaal zal er maximaal  voor 3 personen plaats zijn.

Probeer stipt op tijd te komen (dus ook niet te  vroeg).

Er mag normaal gezien maar 1 persoon tegelijk de onderzoeksruimte binnenkomen. Hoogstens 1 begeleider is welkom.  Deze blijft in de wachtzaal tenzij zijn aanwezigheid in de praktijkruimte noodzakelijk is.

Er wordt gebruik gemaakt van een CO2 meter in de onderzoeksruimte.

Betalingen gebeuren best, indien mogelijk , met mobiel bancontact (GSM).  Er is geen vast bancontacttoestel.


Gebruik voor communicatie via email  in de toekomst enkel het volgende adres:  eb.tenelet@ekirb.ekjiram     


NUTTIGE INFORMATIE: www.info-coronavirus.be   en website van Sciensano.

Een mogelijk geval van COVID-19 is een persoon met:

  • minstens één van de volgende hoofdsymptomen:
    hoest; kortademigheid; thoracale pijn; plots smaak-of reukverlies zonder duidelijke oorzaak;

     OF

  • minstens twee van de volgende symptomen*:
    koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusloop; keelpijn; hoofdpijn; gebrek aan eetlust; waterige diarree zonder duidelijke oorzaak**; acute verwardheid**; plotse val zonder duidelijke oorzaak**

     OF

  • verergering van chronische luchtwegsymptomen (COPD, astma, chronische hoest…).

* Bij kinderen is één enkel symptoom zonder duidelijke oorzaak voldoende om de diagnose van COVID-19 te overwegen tijdens een epidemie.

**Deze symptomen komen vaker voor bij ouderen, waar een acute infectie zich atypisch kan uiten.